De verkiezingen komen eraan..

Bij de Provinciale Statenverkiezingen op 15 maart 2023 valt er iets te kiezen voor Noord-Brabant.

Henriëtte van Hedel

Ondernemer | Uitgever | Moeder van 5

“Wij Brabanders zijn bijzonder. We werken hard en lachen er ook nog eens bij. We doen het vaak beter dan de rest in Nederland. Wij willen een betrouwbaar bestuur. Een bestuur dat inhoud boven beeldvorming plaatst en weer zelf regie voert in plaats van zich opstelt als een uitvoeringsloket van Den Haag.”

Ambitie

voor Brabant

Verkiezingsprogramma

“De provincie heeft belangrijke eigen bevoegdheden, waarbij ze zelf haar koers kan bepalen.Dat geldt bijvoorbeeld voor ruimtelijke ordening en voor het stikstof- en natuurbeleid. Maar zolang we zelf niet kiezen om die bevoegdheden te gebruiken, verandert er niets aan het beleid en blijven we in deze bestuurlijke impasse zitten. 

Ook landelijk valt er iets te kiezen. Uw stem voor Provinciale Staten bepaalt de samenstelling van de Eerste Kamer. Uw stem bepaalt of we doorgaan op het pad dat we nu bewandelen, of dat het tijd is om samen een andere weg in te slaan.

De antwoorden voor Kieskompas Provincie Noord-Brabant vindt u hier.

Stikstof

De provincies hebben de mogelijkheid om eigen natuurbeleid te voeren. Toch volgen ze meestal blindelings het beleid van Den Haag - of het nu over stikstof of over loslopende wolven gaat. En als ze al iets aanpassen, dan is het meestal ten kwade.

Pensioenen

De Eerste Kamer kan de invoering van de nieuwe pensioenwet nog wegstemmen en zo een hoop ellende voorkomen. Uw stem voor de Provinciale Staten bepaalt of de Eerste Kamer de pensioenhervorming tegenhoudt.

Wonen & werken

De provincies kunnen zorgen voor een goede verdeling van de schaarse ruimte. Maar dan moeten ze wel iets doen, in plaats van toekijken hoe Nederland wordt volgebouwd met datacenters en distributiecentra.

Kandidaten

voor Brabant

{"cpt":"team","style":"2","columns":"3","show":40,"from_category":["brabant"],"order":"ASC","orderby":"date"}

PS Noord-Brabant